تفاوت انواع کابل HDMI
با این وجود انواع بسیار زیادی از کابل HDMI در بازار وجود دارد و ممکن است در هنگام انتخاب دچار سردرگمی شوید. تفاوت کابل های HDMI تنها مربوط به برند سازنده و شکل ظاهری نیست و ورژن های مختلفی از این کابل وجود دارد که هر کدام می تواند برای امری خاص مورد استفاده قرار بگیرد. در این مقاله قصد داریم تفاوت انواع کابل HDMI را بررسی کنیم تا بتوانید با توجه به سطح نیاز، بودجه و انتظارتان گزینه مناسب را از بین صد ها کابل موجود در بازار انتخاب کنید. با تکنوسان مگ همراه باشید.
در صورت که نیاز به مشاوره و خرید یا نصب در زمینه تلفن سانترال و یا دوربین مدار بسته و یا شبکه را دارید لطفا با شمارهای 02188354375 و یا 09121988790 تماس بفرمایید.
واقعا تفاوتی بین کابل های HDMI وجود دارد؟
یک سوال که همیشه برای خریداران کابل HDMI پیش میآید این است که آیا واقعا تفاوتی بین کابل های HDMI وجود دارد؟ این موضوع به خصوص در مواقعی که اختلاف قیمت بسیار زیادی بین چند نمونه کابل HDMI وجود دارد، بیش از همیشه حس می شود. اما واقعا تفاوت بین کابلهای HDMI در چیست؟ در هنگام خرید باید به چه نکاتی دقت کنیم؟ در حقیقت ۵ تفاوت اصلی را میتوان برای کابلهای HDMI بیان کرد که در ادامه به آنها میپردازیم.
تفاوت اول ؛ ویژگیها و ورژن کابل HDMI
حتما شما هم در هنگام خرید کابل HDMI متوجه شماره ورژنهای نظیر HDMI 1.3 ،HDMI 1.4 و … شدهاید. این پسوندها ممکن است مصرف کننده را دچار سردرگمی کند. چون که معمولا هیچ توضیحی در مورد تفاوت آنها داده نمیشود. از سال 2010 به بعد سازمان صدور مجوز HDMI خواست که کابلهای HDMI فقط با نامهای HDMI Standard یا HDMI High-Speed (با کانال Ethernet یا بدون کانال Ethernet) فروخته شوند. این تصمیم درست سازمان باعث یکپارچگی استانداردهای کابل HDMI شد. امروزه هر کابل HDMI که دارای نشان “High Speed HDMI” باشد، قادر به انتقال با سرعت ۱۰٫۲Gbps است. (که این پهنای باند برای ویژگیهای جدید اضافی نظیر Deep Color, 3D, HD-Audio یا “HD successor” ۴K کافی است)
کابل HDMI 1.0
HDMI 1.0 در دسامبر ۲۰۰۲ معرفی شد و برای بسیاری از اهداف باقی مانده است. این نسخه میتواند به خوبی تمام فرمتهای صدای HD را انتقال دهد. نکته مهم پلیرهایی هستند که بتوانند فرمت HD ساده (native) را به صدا غیرفشرده PCM کد برداری (decode) کنند. برخی از فرمتها نظیر DSD و DVD-audio نمیتوانند به صورت طبیعی روی HDMI 1.0 ارسال شوند.
مشخصات:
- اتصال تکی کابل دیجیتال صدا/تصویر
- حداکثر نرخ ارسال ۴٫۹Gbps
- پشتیبانی تا ۱۶۵ مگاپیکسل/ثانیه ویدئو (۱۰۸۰p at 60Hz)
- صدای ۸ کانال ۱۹۲KHz/24bit (PCM)
کابل HDMI 1.1
این نسخه در مه ۲۰۰۴ معرفی و توانایی انتقال صدای DVD-audio به آن اضافه شده بود. این اولین نسخهای بود که به بازار انبوه وارد شد.
مشخصات:
- اضافه شدن پشتیبانی برای DVD-audio
- تغییرات اندک در مشخصات مکانیکی و الکتریکی
کابل HDMI 1.2
ورژن HDMI 1.2 در آگوست ۲۰۰۵ معرفی شد و بزرگترین جهش از زمان معرفی HDMI به شما میآمد. این نسخه تلاشی برای جلب توجه بازار کامپیوتر و رقابت با استاندارد جدید DisplayPort بود.
مشخصات:
- اضافه شدن پشتیبانی از جریان مستقیم دیجیتال (DSD)، امکان انتقال طبیعی محتوای Super Audio CD (SACD)
- کانکتور HDMI Type A برای منابع مبتنی بر PC
- دادن امکان به منابع مبتنی بر PC برای استفاده رنگ ساده RGB با قابلیت اختیاری پشتیبانی از رنگ YCbCr برای لوازم الکترونیکی مصرفی
- موظف شدن HDMI 1.2 و سیستمهای نمایش قبلی به پشتیبانی از منابع ولتاژ پایین مانند آنها که تکنولوژی PCI Express را مبنا قرار دادند
کابل HDMI 1.2a
این نسخه در دسامبر ۲۰۰۵ معرفی شد و شامل یک تغییر بسیار کوچک بود. توضیح کنترل الکترونیکی مصرف کننده (CEC)، ویژگیای که وعده برقراری ارتباط هوشمند بین اجزای مختلف را داده بود. با این حال، این ویژگی استانداردسازی نشد. بنابراین اکثر محصولات کارخانهها فقط با برندهای خود کار میکردند.
مشخصات:
- مشخص شدن کامل ویژگی Consumer Electronic Control (CEC)، انجام تستها و مجموعه دستورات
- تغییرات جزئی به CEC
کابل HDMI 1.3
ورژن HDMI 1.3 در ژوئن ۲۰۰۶ معرفی شد. پیش نیاز پهنای باند افزایش یافته برای این بروزرسانی یک شکست کامل بود. عمدتا به این دلیل بود که پیش نیاز جدید مورد نیاز طوری بود که کابلهای پسیو HDMI نمیتوانستند تا فاصلهای که قبلا میرفتند، بروند. قبل از HDMI 1.3، کابل HDMI پسیو میتوانست تا حدود ۱۵ متر طول داشته باشد، اما با HDMI 1.3 این فاصله به کمتر از ۶ متر کاهش یافت که موجب شکستی در این صنعت شد. سیستمهای اکتیو برای کابل HDMI به وجود آمدند و سعی در حل برخی از مشکلات فاصله داشتند، اما گران بودند. حتی امروز هم بسیاری از مردم در مورد تضمین کابل و اینکه تا چه میزان سیگنال به صورت مطمئن روی آنها قابل انتقال است، اطلاعات کاملی ندارند. نکته مثبت این بروزرسانی این است که امکان Deep Color یا استفاده فضای رنگ گسترش یافته xvYCC را دارد.
مشخصات:
- افزایش پهنای باند به ۳۴۰Mhz (10.2Gbps)
- پشتیبانی اختیاری از Deep Color (10-bit, 12-bit, and 16-bit color per channel) up from True Color (8-bit color per channel)
- امکان استفاده از فضای رنگ xvYCC (روی sRGB یا YCbCr)
- قابلیت همگام سازی خودکار لب زدن صدا
- پشتیبانی از خروجی صدای Dolby TrueHD و DTS-HD Master Audio طبیعی برای رمزگشایی (decode) خارجی
- ساخت کانکتور جدید HDMI Type C “mini” برای وسایلی نظیر دوربین فیلمبرداری
کابل HDMI 1.3a
این نسخه در نوامبر ۲۰۰۶ معرفی شد و شاهد یک تغییر افزایشی که اکثرا برای تولیدکنندگان که از CEC و کانکتورهای Type C استفاده میکردند، بود. در اصل تفاوت عملی بین ورژن ۱٫۳a با ۱٫۳ وجود ندارد.
مشخصات:
- تغییرات جزئی کابل برای Type C
- حذف محدودیت زمانی حداکثر بالا رفتن / پایین آمدن
- تغییر محدودیت ظرفیت CEC
- روشن شدن رنج ویدئو RGB
- اضافه شدن دستورات کنترل صوتی به CEC
- آزمایش مشخصات
کابل HDMI 1.3b/1.3b1/1.3c
این نسخهها به ترتیب در مارس ۲۰۰۷، نوامبر ۲۰۰۷ و آگوست ۲۰۰۸ معرفی شدند. این ورژنها به نوعی آزمایشی برای محصولات بر پایه مشخصات HDMI 1.3a بودند. هیچ تفاوتی در ویژگی، قابلیت یا عملکرد روی HDMI 1.3a ندارند.
کابل HDMI 1.4
ورژن HDMI 1.4 در مه ۲۰۰۹ معرفی شد و یک بروز رسانی عمده به شمار میآید. این بروز رسانی پشتیبانی ۳ بعدی، Ethernet، ارتباط صوتی دو طرفه و افزایش پشتیبانی برای استانداردهای فضای رنگی برای اپلیکیشنهای کامپیوتر و عکاسی دیجیتال، را با خود به همراه داشت.
مشخصات:
- Ethernet روی HDMI
- کانال برگشت صدا ARC، که امکان ارسال و برگشت صدا از تلویزیون به سینمای خانواده را بدون نیاز به کابل اضافی دیگر میدهد
- پشتیبانی ۳D، تعریف پروتکلهای ورودی/خروجی برای فرمتهای ویدئو سه بعدی
- پشتیبانی از رزولوشن ۴k Ultra HD در ۲۴Hz, 25Hz, 30Hz
- افزایش فضاهای رنگ: اضافه شدن پشتیبانی از sYCC601, AdobeRBG, AdobeYCC601 برای گرافیک کامپیوتر و عکاسی دیجیتال
- سیگنالینگ در لحظه دادهها بین نمایشگر و منبع، بهینه سازی تنظیمات روی تلویزیون بر اساس محتوا
- کانکتور میکرو HDMI
- سیستم اتصال خودرو
کابل HDMI 1.4a/b
این دو ورژن به ترتیب در مارس ۲۰۱۰ و اکتبر ۲۰۱۱ معرفی شدند و شامل تغییرات افزایشی مانند اضافه کردن فرمت ۳D برای محتوای پخش شده و نمایش full 1080p محتوای ۳ بعدی
کابل HDMI 2.0
ورژن HDMI 2.0 در سپتامبر ۲۰۱۳ معرفی شد و یکی دیگر از بروز رسانیهای مهم و عمده HDMI به شمار میآید. در این بروز رسانی پهنای باند به ۱۸Gbps افزایش یافته و پشتیبانی از ویدیو های ۴K و قابلیت ارسال ۲ ویدئو به یک نمایشگر نیز اضافه شده است. پهنای باند نیز افزایش یافته است. همچنین تماشای ویدئوهای ۴K در ۵۰ یا ۶۰ فریم در ثانیه کامل، که برای تلویزیون زنده یا گیمینگ مورد نیاز هست را امکان پذیر میسازد. به علاوه با HDMI 1.4 شما فقط قادر به تماشای محتوای ۴K در True Color (8-bit color per channel) هستید. اما HDMI 2.0 به شما امکان تماشای محتوای ۴K با Deep Color (10 or 12-bits per channel) را میدهد.
HDMI v2.0 تغییرات قابل ملاحظهای نسبت به نسخههای پیشین خود دارد که فهرستوار به ویژگیهای جدید آن اشاره میکنیم.
- ۴K Ultra HD در ۵۰/۶۰Hz، به عنوان مثال، ۲۱۶۰p50 و ۲۱۶۰p60، وضوح چهار برابر بیشتر از ۱۰۸۰p60
- پشتیبانی تا ۳۲ کانال صدای دیجیتال غیرفشرده (در مقایسه با HDMI 1.4 با پشتیبانی از ۸ کانال)
- پشتیبانی از نمونههای صوتی تا ۱۵۳۶kHz
- تحویل همزمان دو جریان ویدئو به چند کاربر (روی یک صفحه نمایش)
- تحویل همزمان چند جریان صدا به چند کاربر (تا چهار)
- پشتیبانی از نسبت تصویر ۲۱:۹
- همگامسازی دینامیک جریان ویدئو و صدا
- پسوندهای CEC اضافه شده برای ریموت کنترلها
تفاوت دوم؛ کیفیت ساخت کابل HDMI
به طور یقین بین کابلهای HDMI تفاوتهایی وجود دارد؛ به خصوص در روند تولید و کیفیت ساخت. به خصوص یک نقطه ضعف کابلهای ارزان قیمت HDMI، کیفیت پایین نقطه اتصال کانکتور و کابل در آنهاست. نقطه اتصال کابل و کانکتور در کابلهای ارزان قیمت اغلب بر اثر فشار زیاد و خم شدن میشکند. شیلد و محافظ نقش مهمی در کابل دارد. کابلهای HDMI با شیلد خراب، در مقابل سیگنالهای تداخلی و پارازیت از دیگر دستگاهها آسیب پذیر هستند و در بدترین حالت میتوانند در جریان انتقال صدا و تصویر اخلال ایجاد کنند. به طور معمول، دو تا چهار لایه حفاظتی با کیفیت ساخت خوب، برای مصرف کنندگان کافیست. توجه داشته باشید از کابلهای با لایه حفاظتی بیشتر زمانی که کابل نزدیک و کنار کابل برق باشد، استفاده کنید.
کابل HDMI فلت
نوع جدیدی از کابل HDMI به تازگی وارد بازار شده که با نام کابل فلت HDMI شناخته میشوند و صرفا از لحاظ ظاهری تفاوت دارد. کابل HDMI فلت همان طور که از نامش پیداست دارای شکل و ساختار تخت و نازک است ولی اساسا مانندهای کابلهای معمول HDMI است. اکثر مردم از سیستم سینمای خانواده خود زمانی که هم از نظر فنی و هم زیبایی بهتر باشند، مسلما بیشتر لذت خواهند برد. کابلهای گرد ممکن است زمانی که به سیستم نگاه کنید بزرگ و برآمده به نظر برسند. هدف و مزیت اصلی کابل HDMI فلت این است که میتوان از آن در میان کف اتاق، زیر قالی و در بین دیوار و آجر استفاده کرد. همچنین بسیاری از لوازم نیاز به تعداد زیادی کابل و سیم برای راهاندازی دارند.
کابل HDMI فلت نیز از بقیه کابلها متمایز بوده و به راحتی همیشه قابل شناسایی است. به خاطر این شکل منحصر به فرد، مشکل است که با سیمهای دیگر پیچ خورده و در هم آمیزد. همین امر ممکن است روی افزایش کیفیت تصویر ارسالی موثر باشد، زیرا درهم پیچیده شدن کابلهای میتواند موجب تداخل در صدا و تصویر ارسالی شود. مزیت مهم دیگر استفاده از کابل HDMI فلت این است که بسیار انعطاف پذیر است، در حالی که استحکام و مقاومت لازم را هم دارد. این ویژگی به کاربر این امکان را میدهد تا در صورت نیاز بتواند کابل را خم کند. استفاده از کابلهای گرد معمول و خم کردن آنها به شکل غیرعادی اغلب میتواند موجب پیچ خوردن و تاشدگی کابل شده که خود این مسئله میتواند موجب آسیب احتمالی کابل و مشکل در وضوح تصویر شود.
خم کردن کابلهای فلت در هر جهتی هرگز تاثیری بر شفافیت و وضوح ندارد، زیرا این کابلها برای خم شدن در چنین حالتی طراحی شدهاند. هر چند از لحاظ فنی مشکلی نیست، اما باید مراقب باشید که این کابلها را زیر مناطقی که رفت و آمد زیاد است قرار ندهید، چرا که میتواند موجب آسیب دیدن کابل شود و البته امکان خراب شدن آن هنوز به مراتب کمتر از کابلهای گرد است. کابل HDMI فلت به هیچ عنوان لطمهای به قابلیتهای آن نمیزند. وقتی عملکرد واقعی آن را با کابلهای گرد مقایسه کنیم، متوجه میشویم که دقیقا یکسان هستند. برخی نیز این استدلال را دارند که این کابلها ممکن است عملکرد بهتری داشته باشند، با این حال این یک نظر سلیقهای و شخصی است.
در عین حال یکی از دلایل ممکن میتواند این باشد که کابل فلت میل کمتری به درهم پیچیده شدن دارد، بنابراین مشکلات احتمالی وابسته به این امر کمتر رخ میدهد. هر چند نظریه دیگری وجود دارد که میگوید اطراف هر یک از سیمهای داخل کابلهای گرد دارای روکش است، در حالی که یک پوشش جدا روی سیمهای داخل کابل فلت کشیده شده و لذا میتوانند در عرض سیم پهن شوند. این طرح عریض میتواند به اصطلاح از تداخل سیگنال جلوگیری کند، با این حال این قضیه کاملا اثبات شده و درست نیست. اما چیزی که به آن فکر و توجه میکنیم این است که چه نوع کابلی استفاده کنیم. هر وسیلهای که میتواند از کابل HDMI معمولی استفاده کند، از کابل فلت HDMI هم میتواند استفاده کند. همه چیز به اولویت شما بستگی دارد که چه نوع کابلی را برای چه نوع سیستمی استفاده کنید.
کابل فلت و AWG
اگر چه ممکن است کابل HDMI فلت در طبقهبندی اولویتهای AWG پیدا کنید. این نوع کابلها اغلب با ۲۴AWG یا ۲۶AWG یافت میشوند. هر چند شاید برای یکی از دستگاههای سینمای خانواده ارجح نباشد، اما قیمت کمی را برای مزایای این کابل پرداخت میکنید. همچنین، معمولا اندازه ۲۴ یا ۲۶AWG برای نیازهای معمول سینمای خانواده کفایت میکند. تا زمانی که فاصله بین اتصالات بیش از حد زیاد نیست، مشکلی در استفاده از کابل HDMI فلت نخواهید داشت.
کابل HDMI فلت و قابلیت ۳D
کابل فلت HDMI دارای قابلیتهای سه بعدی است و در واقع همانند کابل HDMI معمولی است. با این حال این ویژگی معمولا نیازمند کابل HDMI با Ethernet است. استفاده از کابل HDMI فلت با Ethernet دارای سود دوگانهای است؛ تمام ویژگیهای معمول کابلهای فلت، در کنار افزایش کیفیت تصویر و اتصال اینترنت کابل Ethernet. بنابراین اگر نیاز به یک کابل فلت دارید، اما میخواهید مزایای ۳ بعدی را نیز داشته باشید، به مشخصات کابلی که خریداری میکنید توجه داشته باشید.
کابل HDMI فلت در چه جایی میتواند قرار گیرد
کابل فلت HDMI میتواند در مکانهای مختلفی استفاده میشود. این کابل را در زیر فرش، موکت، کاشی و آجر، دیوار، بین طبقهها یا پلهها و حتی در سقف، اگر به صورت درست جاسازی شود، میتوان قرار داد. با توجه به انعطاف پذیر بودن، میتوان آن را تقریبا در هر جایی قرار داد. با این حال، باید از قرار دادن آن در مناطق خاص اجتناب کرد.
همانطور که قبلا گفته شد، کابل تخت را در جایی که رفت و آمد زیاد است قرار ندهید. نباید کابل تخت HDMI را در هر مکانی که فشار ثابتی روی آن باشد گذاشت، نظیر زیر تلویزیون یا مبلمان سنگین، زیرا میتواند موجب آسیب دیدن کابل شود. همچنین چیز جالبی که در مورد کابل فلت وجود دارد این است که به راحتی رنگ شده و میتوان آن را با توجه به رنگ محیطی که در آن قرار دارد رنگ آمیزی و به نوعی تقریبا نامرئی کرد!
ضخامتهای مختلف کابل فلت HDMI
کابلهای فلت دارای ضخامتهای مختلفی هستند، اما چگونه میتوانید کابل مناسب خود را انتخاب کنید؟ نخست، شماره کوچکتر (AWG) نشان میدهد که کابل ضخیمتر است. کابل ضخیمتر برای طول درازتر بهتر است، زیرا به سیم امکان این را میدهد که با HDMI سازگاری بیشتری داشته باشد.
با این حال، یک کابل نازک با طول بلند هنوز هم کاربردی است، زیرا این یک موضوع از استانداردهای مختلفی است که برای تولید سیم باید رعایت شود. هر کابلی باید الزامات عملکردی خود را رعایت کند. به علاوه، کابلهای ضخیمتر زمانی که از سوئیچ HDMI یا اسپلیتر HDMI استفاده میکنید، و نیاز به جبران و تقویت سیگنال در طول کابل دارید، بسیار مفیدند.
تفاوت سوم؛ طول کابل HDMI
کابلهای HDMI Highspeed معمولا در متراژهای ۱ متری و ۳ متری و در تیراژ بالا تولید شده که در نتیجه مقرون به صرفهتر بوده و در دسترس قرار دارند. معمولا از متراژ ۵ متر به بالا قیمت کابل HDMI به نسبت گرانتر میشود، چون تقاضا برای مواد و کیفیت ساخت بالاتر میرود. در مقابل برای مثال، کابلهای فیبر اپتیک HDMI با سیمهای مسی کار میکنند که باعث مقاومت بالاتر بسته به طولشان میشود.
تفاوت چهارم؛ نوع کانکتور HDMI
حدود ۹۰٪ کانکتورهای HDMI با کانکتور Type A کار میکنند. در برخی موارد کمتر، شما دیگر کانکتورهای HDMI نظیر Type D که مربوط به micro HDMI میشود را مشاهده میکنید. کانکتور Type D در مواردی که فضای کمی در اختیار تولیدکنندگان است، مانند موبایل و تبلتها، استفاده میشود.
نوع دیگر آن، کانکتور Type C است که مربوط به mini HDMI میشود که این پورت نیز در برخی دوربینهای دیجیتال و تبلتها کاربرد دارد. البته تبدیلهای کوچکی برای تبدیل کانکتورهای فرعی HDMI به نوع Type A وجود دارد که با آن میتوان پورت معمولی HDMI را از آنها دریافت کرد. به هر حال، در هنگام خرید مطمئن شوید که نوع کانکتور کابل را درست انتخاب کردهاید تا در استفاده از کابل دچار مشکل نشوید.
کابل HDMI 1.4 یا HDMI 2.0؛ کدام را بخریم؟
با اینکه HDMI v1.4 از رزولیشین ۴K پشتیبانی میکند، اما همانطور که از نام ‘۴K’ پیداست، چهار برابر رزولوشن ۱۰۸۰p Full HD است و در واقع نیاز به پهنای باند بیشتری نسبت به مشخصات HDMI 1.4 فعلی دارد. در حالی که HDMI 1.4 دارای عملکرد ۱۰٫۲Gbps است، اما این میزان فقط برای نمایش رزولوشن ۴K با ۳۸۴۰×۲۱۶۰ پیکسل در ۲۴، ۲۵ و ۳۰Hz یا نمایش کامل ۴K یعنی ۴۰۹۶×۲۱۶۰ در ۲۴Hz کافی است. ۲۱۶۰p در ۲۴Hz و ۲۱۶۰p در ۳۰Hz ممکن است به اندازه کافی برای پخش فیلم خوب باشد، اما آنها فاقد فرکانس ۵۰/۶۰Hz مورد نیاز برای پخش برنامههای ۴K تلویزیون و بازیهای Ultra HD آینده هستند.
همچنین HDMI 1.4 فقط از عمق رنگ ۸bit در ۴K پشتیبانی میکند. اما HDMI 2.0 این مسئله را بهبود بخشیده و از عمق رنگ ۱۰ تا ۱۲bit در رزولوشن Ultra HD پشتیبانی میکند. البته توجه داشته باشید که هنوز تا منسوخ شدن HDMI 1.4 خیلی مانده! HDMI 2.0 رو به عقب با HDMI 1.4 سازگار است و ویژگیهای آن روی همان ۱۹ کانکتور کابل HDMI است.
آیا نیاز به خرید کابل HDMI جدید دارید؟
بستگی دارد؛ شما میتوانید از کابل HDMI موجود خود با اتصالات جدید HDMI 2.0 استفاده کنید، چون در کانکتورهای HDMI تغییری ایجاد نشده است. در حالی که چنین چیزی به عنوان کابل HDMI 2.0 به خودی خود وجود ندارد. نمایش ۴K در ۵۰/۶۰Hz به کابل HDMI مدل High Speed/Category 2 نیاز خواهد داشت. این مسئله که بتوان تلویزیون را برای پشتیبانی از HDMI v2.0 ارتقا داد، به طور کامل واضح نیست. با توجه به گفته وبسایت انجمن HDMI در hdmi.org، که در آن آمده است: “هیچ مقرراتی برای چنین ارتقایی وجود ندارد.
به این دلیل که مجموعه ویژگیهای اضافه شده و هر تغییری نیازمند ارتقا سخت افزار و فریمور دارد. اما اگر چنین تبدیلی هم وجود داشته باشد، مسلما از سمت تولید کنندگان ارائه خواهد شد. بر همین اساس احتمال دارد یک تلویزیون قابلیت ارتقا به HDMI 2.0 را داشته باشد که معمولا در مشخصات فنی آن ذکر خواهد شد. جالب است بدانید؛ مشخصات اینتل Thunderbolt 2 سریعتر از HDMI v2 بوده و توان عملکردی آن ۲۰Gbps است و از DisplayPort 1.2 پشتیبانی میکند. اما فرمت HDMI در حال حاضر جای پای خود را در تلویزیون و دیگر دستگاههای HD محکم کرده است. بنابراین نمیتوان انتظار داشت که تاندربولت در آینده به یک ویژگی استاندارد برای تلویزیونها تبدیل شود.
نتیجهگیری: بین کابلهای HDMI تفاوت وجود دارد!
کابل HDMI Highspeed همراه با قیمت متوسط و مناسب، بهترین انتخاب برای اغلب کاربران است و می تواند برای کاربری های مختلف از جمله اتصال به تلویزیون، کامپیوتر، کنسول بازی، اندروید باکس و … مفید باشد.. تا اینجا تفاوت کابل های HDMI را دانستیم و اکنون می دانیم که کابلهای HDMI در ویژگیها، کیفیت ساخت، طول کابل و نوع کانکتور متفاوت هستند. بنابراین بهتر است به موارد اشاره شده در زمان خرید کابل HDMI توجه کافی را داشته باشید تا بتوانید بهترین گزینه را با توجه به نیاز خود خریداری کنید. بنظر شما بهترین ورژن کابل HDMI کدام است و کدام نوع کابل اچ دی ام آی را برای خرید پیشنهاد می دهید؟