گوشی سامسونگ بهتر است یا شیائومی ؟
سامسونگ یا شیائومی ؟ مسئله چیست؟ وقتی بخواهیم بین دو کمپانی پرفروش قیاسی داشته باشیم، قطعاً کار سختی پیش رو داریم. همانقدر که مدیران هر دو کمپانی سامسونگ و شیائومی در حال آنالیز بازار هستند، و متخصصین در حال طراحی و تولیدات جدید، ما به عنوان خریداران یا فروشندگان جزء، این سوال برایمان پیش میآید که گوشی سامسونگ بهتر است یا شیائومی؟ این سوالی است که برای خیلیها مطرح و پاسخها معمولاً احساسی است. ما قصد داریم قدری موشکافانهتر به این موضوع بپردازیم.
برای طرفداران، کمپانیایی بهتر است که از آن خرید میکنند. این معمولاً برای عموم افراد صادق است. هرچند ریزش وجود دارد و رقیبی مثل شیائومی مثلاً از طریق میانردهها خود را به دنیا معرفی کرد. امروزه هر چند پرچمدار قدری چون Xiaomi Mi 11 Ultra جولان میدهد.
شاید بین طرفداران اپل و سامسونگ به خاطر تفاوتهای مشخصتر در سختافزار و سیستم عامل این بحث چندان جایی نداشته باشد! یعنی اگر بپرسیم آیفون بهتر است یا سامسونگ؟ احتمالاً پاسخ سر راستتر است. خب اولین سوال این خواهد بود اندروید میخواهی یا iOS؟ همین باعث میشود که خیلی از افراد در همان گام اول انتخابشان را بکنند و قال قضیه را بِکنند. در واقع ما باید به تحلیل دو سیستم عامل متفاوت بپردازیم که خب Android یا iOS. اما در این مورد چطور؟ سامسونگ یا شیائومی؟ شما کدام یک را در دست دارید؟
در این متن قصد داریم تا با دیدی بیطرفانه به این مسئله ورود کنیم و با نگاه به برخی از محصولات، این دو را قیاس کنیم. با ما همراه باشید تا پاسخی برای این سوال پیدا کنیم: گوشی سامسونگ Samsung بهتر است یا شیائومی Xiaomi ؟ نظر شما چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید.
گذرا با تاریخچه سامسونگ و شیائومی
خب ما قطعاً کاری به دیگر محصولات سامسونگ و شیائومی نخواهیم داشت. قصد هم نداریم از چند و چون بزرگ شدن این دو کمپانی حرفی بزنیم. ولی بگذارید به سال 2009 برگردیم! زمانی که بازار کاملاً با 2021 متفاوت بود. در آن روزها سهم عمده بازار در اختیار Nokia بود. هنوز سیستم عامل سیمبین Symbian حرف میزد. سیستم عاملی که امروزه کر و لال است و دیگر کسی با او حرف نمیزند! با شروع 2010 میلادی سقوط نوکیا آغاز شد. 2010 سامسونگ کمتر از 5 درصد بازار را جلب میکرد.
اوج گرفتن سامسونگ Samsung سال به سال ادامه یافت. بین 2012 تا 2014 این گوشی رکوردِ تا مرز 33 درصد از بازار را هم زد! شاید آن همه اعتمادی که امروزه به گوشیهای سامسونگ در بین عموم مردم برقرار باشد از دل همین روزها برخاسته باشد.
شیائومی Xiaomi در سال 2013 عرضِ اندام کرد. آن روزها حرفِ چندانی برای گفتن نداشت. نکته قابل توجه در مورد Xiaomi ورود در نقطهای از بازار است که رقابت سنگینترین حال را داشت. یکی از نکات پنهان که شاید افراد به آن توجهی نکنند، اعتمادی است که خود کمپانی به برند خودش دارد. این نشان از برنامههای طولانی مدت و قابلیتهای درخور است. بازاری که در آن LG و هوواوی Huawei با سامسونگ در حال رقابت بود.
شیائومی Xiaomi استراتژیای مشابه با سامسونگ اجرا کرد: عرضه قابلیتهای بالا و قیمت پایین! تا به امروز هم آن را در محصولات این کمپانی میبینیم. شیائومی در طول این مدت روندی صعودی را طی کرده است و امروزه شانه به شانه سامسونگ حرکت میکند. هیچ برندی در تولید گوشی هوشمند تا به حال انقدر به سامسونگ نزدیک نشده است. سال 2021 شیائومی توانست جای Apple را که مدتها به عنوان دومین سهم بازار جا خوش کرده بود را بگیرد! بعد از بررسی سهم بازار که میتواند در مورد قابلیتهای یک کمپانی برای ما نشانی باشد، سراغ قیاس دو پرچمدار سامسونگ Samsung و شیائومی Xiaomi میرویم. با دیدنگار همراه باشید.
گوشی شیائومی Xiaomi Mi 11 Ultra یا سامسونگ Samsung Galaxy S21 Ultra
ابتدا در یک جدول به یک مقایسه کلی در یک نگاه بین این دو پرچمدار از سامسونگ و شیائومی خواهیم پرداخت. در جدول اول تفاوت چندانی بین این دو مدل نیست، منهای تراشه که خبر از شیائومی بهتر میدهد.
گویا سامسونگ رویکردی را پیش گرفته که تراشههای خودش را جهانی کند. به همین خاطر در توزیع جهانی Galaxy S21 Ultra از تراشه اختصاصی خود، یعنی اگزینوس استفاده میکند. هر چند برای چین و آمریکا، با همان اسنپ دراگون 888 عرضه میشود! همین برای خریدار سوال میشود که چرا؟ آیا سامسونگ هنوز به پردازنده خود اطمینان ندارد یا میداند که هنوز اگزینوس اعتماد کاربران را به دست نیاورده است؟
به هرحال از نظر پردازش، گیمرها به سمت Qualcomm Snapdragon 888 تمایل دارند و همین باعث میشود انتخاب شیائومی را انتخاب کنند. عملکرد رابط کاربری بین دو مدل شیائومی و سامسونگ تفاوتی ندارد. این موضوع کاملاً به سلیقه کاربر برمیگردد.
صفحه نمایش تفاوت چندانی ندارد، هر چند سامسونگ از فناوری جدید سوپرآمولد بهره میبرد. گوشی شیائومی Xiaomi Mi 11 Ultra روشنایی بیشتری دارد، اما این تفاوت آنقدرها نیست که بگوییم سامسونگ گلکسی S21 Ultra زیر نور آفتاب کم میآورد. از طرفی نمیتوانیم انکار کنیم که صفحه نمایش شیائومی ساخت خود سامسونگ است و اگر ریزبینانهتر به داستان نگاه کنیم، شاید از نظر کیفیت رنگ و عمق رنگهای تیره، نمره بهتری به سامسونگ بدهیم.
تا اینجا میشود گفت که شاید سامسونگ به آینده به خصوصی از تراشه پردازشگر مرکزی خود فکر میکند. مدیران سامسونگ میدانند که ارائه پرچمدار با پردازندهای که چندان شناخته شده نیست، در کوتاه مدت منطقی نیست. به هرحال در قیاس اولیه پرچمدار شیائومی به نظر مدل بهتری است و بیخود نیست که شیائومی در چند سال اخیر روندی صعودی از نظر اقبال عمومی در بازار داشته است.
دوربین شیائومی باکیفیتتر، دوربین سامسونگ متنوعتر
شاید برخی بپرسند چطور؟ لنز اصلی سامسونگ 108 مگاپیکسل است، در صورتی که شیائومی 50 مگاپیکسلی است! به طور کلی عدد مگاپیکسل عامل اساسی کیفیت عکس نیست. اولین عامل سایز سنسور است که در گوشی شیائومی از سنسور بزرگتری استفاده شده است.
اما از نظر تنوع سامسونگ برنده است. شما میتوانید تله فوتوی 240 میلیمتری با زوم اپتیکال 10 برابر شات بزنید. در بخش فیلمبرداری هم با تفاوتهای اندک، سامسونگ تصویری پایداتر با فناوری super steady دارد. سامسونگ Galaxy S21 Ultra دوربین سلفی بهتری دارد و از این نظر یک سر و گردن بالاتر از شیائومی است. اگر دقت کنید رقابت در این سطح آنقدر سنگین است که کمپانیها مجبورند برای قیمت پایینتر از خیر برخی فناوریها بگذرند.
باتری سامسونگ ماندگارتر، شارژ شیائومی سریعتر!
در بخش باتری سامسونگ از یک لیتیوم یون 5000 میلیآمپری و شیائومی Xiaomi Mi 11 Ultra از یک لیتیوم پلیمر 5000 میلیآمپری برخوردار است. سامسونگ باتری ماندگارتری دارد. حدوداً 20 درصد زمان بیشتری به شما کار میدهد. اما شما میتوانید Xiaomi Mi 11 Ultra را با شارژ سریع 67 وات در عرض 37 دقیقه فول کنید. برای فول کردن باتری Samsung Galaxy S21 Ultra با فست شارژ 15 وات، 71 دقیقه زمان لازم است. همچنین شارژدهی برعکس reverse wireless charging شیائومی سریعتر است. خب بعد از یک بررسی همهجانبه از پرچمداران، سری هم به میانردهها بزنیم.
بازار میانرده گوشی در دستان شیائومی
میخواهیم نگاهی کوتاه داشته باشیم به دو مدل میانرده درست و درمان از کمپانیهای سامسونگ و شیائومی. با دیدن قیمت و مشخصات میتوان به این نتیجه رسید که چرا بازار میانرده جولانگاه شیائومی است. سامسونگ با مدلهای سری M و A قصد دارد که همچنان طرفداران خود را که بودجه کمتری دارند را حفظ کند. شیائومی هم با ارائه سختافزار بهتر و قیمت پایینتر قصد دارد تا اعتماد کاربران را جلب کنید.
نگاهی داریم به Xiaomi Redmi Note 10 Pro و Samsung Galaxy A52. اول با قیمت شروع میکنیم. برای هر دو گوشی مشخصات حافظه مشابه 128 گیگابایتی و رم 6 گیگابایتی انتخاب قیاس میشود: در بازار آمریکا و از طریق وبسایت آمازون، قیمت Redmi Note 10 Pro حدود 10 میلیون تومان است. گوشی سامسونگ Galaxy A52 در همین بازار 11 میلیون تومان است.
منهای غلظت رنگ، در مابقی مشخصات شیائومی Redmi Note 10 Pro گوشی بهتری است. روشنایی بهتر باعث عملکرد مطلوب زیر نور آفتاب میشود. همچنین شما میتوانید از لذت نرخ تازهسازی 120 هرتزی صفحه نمایش حظ ببرید. بدنه پشت هم از جنس شیشه مقاوم است که جلوه زیبایی به گوشی موبایل میبخشد. در نهایت پردازنده یک نسل جدیدتر از اسنپدراگون است و در کل عملکرد گوشی از نظر سختافزار بهتر از Galaxy A52 سامسونگ است. این را فراموش نکنیم، شیائومی این همه را با قیمت کمتر عرضه میکند.
در عوض گوشی سامسونگ دوربین سلفی بسیار بهتری دارد. هر چند لنز اصلی پشت در شیائومی بهتر است. سامسونگ از لنز اولتراواید بهتری برخوردار است. باتری شیائومی نه تنها توان بالاتری دارد، بلکه سریعتر هم شارژ میشود.
فناوری گوشیهای تاشو در انحصار سامسونگ
سامسونگ مدتی است وارد خط تولید گوشیهای تاشو شده است. آخرین گوشیهای تاشوی این کمپانی در دو مدل گران و ارازن به ترتیب: Samsung Galaxy Z Fold3 و Samsung Galaxy Z Flip 3 هستند.
شیائومی هم به تازگی برای دور نمادن از عرصه اقدام به تولید Mi Mix Fold کرده است. خلاصه و مختصر بگوییم! اگر قصد خرید گوشی تاشو دارید، قطعاً سامسونگ انتخاب بهتری است. گوشی Mi Mix Fold چیزی شبیه به مدلهای سابق تاشوی سامسونگ است و شاید رقابتی با Z Fold2 باشد.
سخن پایانی؛ خب بالاخره خرید سامسونگ یا شیائومی؟
اگر صادقانه و بدون طرفداری از برند بخواهیم از تفاوت بین این دو کمپانی بگوییم، میتوان گفت بستگی به شما دارد. واقعاً کیفیت کار هر دو آنقدر خوب است که شما بدون هیچ مشکلی میتوانید یک گوشی اندروید تمام عیار در هر بازه قیمتی، متناسب با کاربردی که از گوشی هوشمند دارید تهیه کنید.
آنچه که مشخص است امروزه تفاوتی بین این دو نیست! شاید شیائومی برای جذب هرچه بیشتر از سهم بازار، قیمت خود را پایینتر نگه دارد. به هرحال سامسونگ در فناوریهای جدید پیشروتر از شیائومی است و صاحب سبک محسوب میشود. امروزه سامسونگ صفحات نمایشی و پردازندههای تولید خود را دارد و شاید در آینده شاهد اتفاقات جدیدی باشیم.
مدلهای میانرده شیائومی واقعاً با قیمتی که دارند دلبری میکنند. هر چند برخی بر این باورند که سامسونگ قطعات بادوام بیشتری در گوشی استفاده میکند و به همین خاطر قیمت بالاتری دارد؛ اما اکثر افرادی که برای بار اول شیائومی خریدهاند، باز هم خرید خود را تکرار میکنند. پس بُعد روانی هم دخیل است!
نگاهی به ابعاد روانی در انتخاب بین گوشی سامسونگ و شیائومی
یکی دیگر از مسائل در انتخاب بین گوشی شیائومی و سامسونگ، بُعد روانی خرید است. به هرحال افراد زیادی در سرتاسر دنیا هستند که ترجیح میدهند به یک برند قدیمیتر رجوع کنند. آنها از این طریق خیال خود را از بابت خرید راحت میکنند.
بُعد روانی دیگر بحث سلیقه است. در واقع طراحی شاید چندان در نقد و بررسیها به چشم نیاید، ولی اولین چیزی که به چشم میآید همین شکل ظاهری گوشی است. هر دو کمپانی تفاوتهایی در طراحی دارند که باعث میشود بخشی از بازار را به خود جلب کنند. به عنوان مثال: شیائومی در آخرین پرچمدار خود از بدنه پشتی سرامیکی استفاده کرد، در حالی که سامسونگ شیشه گوریلا گلس ویکتوس را ترجیح داد.
در صورت که نیاز به مشاوره و خرید یا نصب در زمینه تلفن سانترال و یا دوربین مدار بسته و یا شبکه را دارید لطفا با شمارهای 02188354375 و یا 09121988790 تماس بفرمایید.
رقابت کمپانیها همیشه جذاب است. باعث میشود که به دنبال فناوریهای جدید و قابلیتهای جالبی برای گوشی باشند و یک مدیوم اکتیو باقی بماند. نظر شما چیست؟ آیا شیائومی در سالهای آتی برنامه خاصی برای ماندن در کورس رقابت با غولی همچون سامسونگ را دارد؟ آیا کمپانی دیگری مشابه شیائومی در راه است؟ سامسونگ برای حفظ سهم خود از بازار چه ایدههایی دارد؟ شما چه تجربهای از این دو کمپانی دارید؟ سامسونگ یا شیائومی؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا نهایت لذت را ببرند.