دوربین مدار بسته چیست؟ انواع دوربین مداربسته
دوربین مدار بسته چیست و چه کاربردهایی دارد؟ اصلاً چند نوع دوربین مدار بسته یا تحت شبکه داریم؟ حالا که با دوربین مخفی مغازه آشنا شدیم, کدام برند دوربین مدار بسته را بخریم؟ جواب تمام سؤالات شما در این مقاله پاسخ داده میشود.
در صورت که نیاز به مشاوره و خرید یا نصب در زمینه تلفن سانترال و یا دوربین مدار بسته و یا شبکه را دارید لطفا با شمارهای 02188354375 و یا 09121988790 تماس بفرمایید.
همیشه داشتن خیالی آسوده و راحت در هنگام کار کردن یکی از آرزوهای همه ما بوده و هست. داشتن مغازهای امن و فروشگاهی که تمام قسمتهای آن تحت نظر و مراقبت ما باشد.
حتی اگر نتوانیم در فروشگاه حضور یابیم بتوانیم به صورت دورادور از اتفاقات مغازه و فروشگاه اطلاع یابیم. واقعاً یک حس خوب به آدم دست میدهد. همیشه احساس میکنید کسی هسته که دائم مراقب فروشگاه و یا مغازه شما هست.
اما اگر در انتخاب و خرید دوربین مدار بسته اشتباه کنیم و بهطور دائم مشکلاتی در سیستمهای دوربین مدار بسته رخ دهد, نه تنها حس خوبی به آدم نمیدهد. بلکه باید یک هزینه دوباره انجام داد و برای خرید یک پک دوربین مدار بسته خوب اقدام کرد.
ما اینجاییم تا به شما یک راهنمایی کامل و جامع درباره اینکه بهترین دوربین مدار بسته چیست و چه نوع دوربین مداربسته را باید برای سیستم دوربین مخفی مغازه انتخاب کرد بیان کنیم.
سعی میکنیم انواع دوربین مدار بسته را هم معرفی کنیم تا شاید کسانی که با انواع دوربین مدار بسته مخفی آشنایی ندارند بتوانند اطلاع بهتری را کسب کنند.
یک تعریف درباره اینکه دوربین مدار بسته چیست؟ (cctv)
اصولاً به وسیلهای دوربین مدار بسته میگویند که در جای ثابتی هست و اطلاعاتی را مثل تصاویر و فیلم از طریق یک مدار بسته و کاملاً امن به دستگاه یا دستگاههایی که به دوربین متصل هستند ارسال میکند.
نکته جالب اینجاست که این تصاویر نیاز نیست فقط با یک سیم به دستگاه ضبط تصاویر وصل باشد. امروزه بدون سیم هم میتوان اطلاعات را از دوربینها دریافت کرد.
همچنین دوربینهای مدار بسته الزاماً فقط به یک دستگاه وصل نمیشوند. بلکه میتوانید به چندین دستگاه و حتی در هر جایی که خودتان میخواهید ببینید ارسال کنید.
حتی در موبایل خودتان هم میتوانید از محل موردنظر خود باخبر باشید.
کاربردهای دوربین مدار بسته چیست؟
اصولاً از دوربینهای مدار بسته در اکثر جاها استفاده میشود. امروزه شما شاهد دوربینهای مدار بسته در اکثر فروشگاههای بزرگ و کوچک هستید.
اما بیشترین مکانهایی که بهطور 100% میتوانید دوربین مدار بسته را ببینید: بانکها – مؤسسات اداری و تجاری – بیمارستانها – مکانهای حفاظتی مانند زندانها – مکانهای امنیتی مانند فرودگاهها و ساختمانها و اردوگاههای نظامی – طلافروشیها – هایپر مارکت ها – پاساژها – مجتمعهای اداری و مسکونی – رستورانها – معابر عمومی و کلاً مکانهایی که یا رفت و آمد مردم در آنجا به زیاد هست و یا اجناس باارزشی در آنجا وجود دارد.
البته دوربینهای مدار بسته دستهای دیگر هم دارند که به آنها دوربین های پوشیدنی هم میگویند. اکثراً برای کارهای امنیتی استفاده میشود. و یا برای استفاده در کلیپها و فیلمها و حتی در دوربین مخفیهایی که در تلویزیون و شبکههای اجتماعی شاهد هستیم.
حالا چرا به آن دوربین مداربسته میگویند؟
مطمئناً اطلاعات و تصاویر و فیلمهایی که در دوربینهای مدار بسته ضبط میشود و به دستگاه ضبط کننده ارسال میشود چیزی نیست که برای عموم بتوان به اشتراک گذاشت و همه آن را ببینند.
نوع کار سیستمهای امنیتی و نظارتی در همین مخفی بودن آن هست. به همین دلیل لقب دوربینهایی با مدار بسته (closed circuit) برازنده این نام هست.
به شکلی که اطلاعات توسط یک مدار بسته فقط به محلی ارسال میشود که تعریفشده باشد. و هیچ کسی یا هیچ دستگاهی نمیتواند از اطلاعات آن آگاهی یابد.
بدین شکل نیست که دوربین مدار بسته نصب بشود و هر کسی بتواند بهراحتی با تلویزیون و یا موبایل خود به آن وصل شود و تصاویر ضبطشده و فیلمها را ببیند.
در حالی که اگر این اتفاق میافتاد هر کسی میتوانست اطلاعات را ذخیره و یا پاک کند.
این وسیله کاملاً برعکس تلویزیون هست. شما میتوانید بهراحتی با هر دستگاه تلویزیونی که به پریز برق وصل هست میتوانید هر شبکه یا کانالی را مشاهده کنید.
مطمئناً تا به اینجا ارزش و کاربرد اصلی دوربین مدار بسته را متوجه شدید.
اطلاعاتی مختصر درباره تاریخچه دوربین مدار بسته
جالب است بدانید شرکتی که اولین دوربین مدار بسته را ساخته شرکت زیمنس بوده است. شرکتی که هنوز هم یکی از برندهای شناختهشده در تولید دوربینهای مدار بسته و لوازم برقی در جهان هست.
سال 1942: مهندسین آلمانی در ارتش این کشور برای اینکه اطلاعات کاملی درباره پرتاب موشک بهدست بیاورند اقدام به ساخت چنین وسیلهای کردند. از قدیم هم آلمانیها اختراعات جالبی داشتند.
سال 1949: در آمریکا یک محصول خاص بنام ” وریکون ” وارد بازار شد. تبلیغات گستردهای در آن زمان برای این مدل دوربین مداربسته شکل گرفته بود. در امریکا هم در آن زمان بیشتر برای بررسی و نظارت بر پرتاب موشکها از دوربین مدار بسته استفاده میشد. تا این سال اگر به مردم عادی میگفتید دوربین مدار بسته چیست, واقعاً به شما میخندیدند. اما …
سال 1969: ماری ون بویتان دست به اختراع یک نوع دوربین برای خانهها زد و توانست سروصدای زیادی به پا کند. دیگر افراد میتوانستند شخصی که پشت در خانه آنها هست را ببینند و هم صدایش را بشنوند. (البته فکر کنم منظورش همان آیفون تصویری بود).
سال 1970: تا این سال اکثر دوربینها قادر به ذخیرهسازی عکس و فیلم را نداشتند. اما وقتی تکنولوژی VCR وارد شد قضیه کمی فرق کرد. حالا مردم میتوانستند هم ویدیو ضبط کنند و هم اگر چیز خوبی تو دوربین مدار بسته نبود حتی حذفش هم بکنند.
سال 1973: پلیسهای آمریکا مجهز به دوربینهایی شدند که میتوانستند با نظارت گستردهتر از انواع جرائم با خبر شده و جلوی خیلی از جرائم را بگیرند. البته زیاد کارساز نبود. در ادامه …
سال 1980: دیگر فقط دوربینهای مدار بسته در اختیار پلیس آمریکا نبود. بلکه این دوربینهای مخفی امنیتی به طور گستردهای در آمریکا پخششده بود و هر کسی برای امنیت بیشتر کسبوکار خود از آنها استفاده میکرد. حالا دیگر کار پلیس هم راحتتر بود.
1990 تا 2000: دیگر دوربینهای مدار بسته با حجمهای کم و خرابیهای زیاد و مشکلات متعدد جای خود را به دوربینهایی با کیفیت بهتر (البته نه خیلی متفاوت) دادند. دیگر این دوربینها محدود به چند کشور نبود. تقاضا در کشورهای مختلفی وجود داشت و شرکتهای تولیدکننده هم به مرور زیاد شدند و برندهای زیادی به مرور زمان توانستند قسمتی از این بازار بزرگ را کسب کنند.
حالا اگر به همان مردم بگویید دوربین مدار بسته چیست؟ برای شما انواع دوربینها با برندهای مختلف و قوی رو مثال میزدند. انگار که میخواستند به شما بگویند من هم یک دوربین مدار بسته تو خانه و مغازه دارم.
مهمترین کاربردهای دوربین مدار بسته
در اینجا میخواهیم به شما بگوییم که مهمترین و تأثیرگذارترین مزیتهای استفاده از دوربین مداربسته چیست؟ مسلماً به موارد خیلی زیادی نمیرسیم.
اما خالی از لطف نیست که هر چقدر هم کوتاه به کاربردهای خاص این وسیله مهم بپردازیم.
1- جلوگیری از جرایم امنیتی
یکی از مهمترین کارهایی که حتی باعث شده است تا فکر و ایده دوربینهای مدار بسته گسترش یابد و نیروهای امنیتی هر کشور از آنها استفاده بکنند جلوگیری از جرائم بوده است.
این وسیله باعث شده است که خیلی از جرمها در کشورهایی که ارتکاب جرم بالایی در آنها رخ میداده است به شدت کم شود.
مانند: معابر عمومی – خانهها و آپارتمانها – بانکها – طلا فروشیها – پارکینگها – فرودگاهها و فروشگاههای بزرگ مواد غذایی و مخصوصاً خیابانها و آزادراهها.
2- حملونقل بینشهری و درونشهری
امروزه استفاده از دوربینهای مدار بسته در آزادراه و خیابانهای داخل و بیرون شهر یکی از الزامات هست.
با توجه به افزایش و رشد جمعیت و بیشتر شدن وسایل نقلیه امکان حوادث جادهای و هرگونه حادثه عمدی و سهوی از رانندگان استفاده از دوربینهای مدار بسته بسیار بیشتر شده است.
3- سالنهای ورزشی و استادیومها
یکی از مکانهایی که امروزه افراد زیادی در آنها حضور دارند استادیومها و سالنها ورزشی هست. اکثراً از دوربینهای مدار بسته استفاده میکنند.
اگر استادیوم و سالنی را دیدید که دوربین مدار بسته ندارد، حتماً مدیر آنجا نمیداند که دوربین مدار بسته چیست؟!
پیشنهاد میکنم در این مکانها، حتماً مراقب خودتان و وسایل همراه خود باشید.
4- استفاده در کارخانجات و مکانهای آزمایشگاهی خاص
ممکن است در کارخانهای و یا یک آزمایشگاه بخصوص نیاز باشد، از دوربینهای مداربسته پیشرفته بجای انسانها استفاده شود.
استفاده از دوربینهای بخصوصی مانند دوربینهای مداربسته ترموگرافیک، یک نمونه از این نوع دوربینهاست.
5- استفاده در فضاهای آموزشی
امروزه حتی در فضاهای آموزشی مانند مدارس و دانشگاهها، استفاده از دوربینهای مدار بسته قانونی شده است.
در بعضی کشورها به خاطر نوع فرهنگ آن کشور، ممکن است که به دوربینهای مدار بسته در مکانهای آموزشی بیشتر نیاز باشد.
ساختار دوربین مدار بسته چگونه هست؟
اصولاً ساختار دوربینهای مدار بسته به یک شکل هست.
اگر وارد جزییات نوع و کارکرد دوربین مدار بسته نشویم و هدف ما بیشتر در رابطه با دوربینهای مدار بسته مرسوم باشد، ساختار آنها از اجزای زیر تشکیل میشود.
بدنه دوربین مدار بسته:
بدنه دوربین مدار بسته، اصولاً چهره اصلی و بدنه کلی دوربین مدار بسته را نشان میدهد. ظاهر مناسب و دارای بدنه قوی بودن، از ویژگیهای دوربینهای مدار بسته با کیفیت میباشد.
البته بدنه باید در مقابل شرایط آب و هوایی متفاوت هم، مقاومت خوبی داشته باشد.
چیپ تصویر دوربین مدار بسته:
مهمترین کاری که یک دوربین باکیفیت انجام میدهد، این هست که تصاویر را به خوبی پردازش کند. چیپ در دوربین مدار بسته تنها و اصلیترین وظیفه آن تولید و ساخت تصویر میباشد.
لنز دوربینهای مدار بسته:
وظیفه اصلی لنز دوربین جمعآوری نور و انتقال آن به چیپ تصویر میباشد. لنز دوربین با فاصله کانونی اندازهگیری میشود.
یعنی هرچقدر فاصله کانونی دوربین کمتر باشد، زاویه دید آن بیشتر خواهد بود. زاویه دید دوربین مدار بسته توسط فاصله کانونی معین میشود.
دارا بودن فوکوس خودکار از مزیتهای لنزهای با کیفیت در دوربین هست. لنزها از چند عدسی تشکیل میشوند.
عدسیها به دوربین این قدرت را میدهند که جزء و یا بخشی از عکس یا فیلم را بر روی چیپ دوربین ایجاد و زوم کنند.
اصولاً لنزهایی با فاضله کانونی ثابت دارای چیپ تصاویر بزرگتر و در نهایت با زاویه دید بیشتر خواهند بود.
لنزها در خانواده های متفاوتی تعریف میشوند، از جمله: 1- لنزهای FIX 2- لنز FIX صنعتی 3- لنز FIX مینی کمرا 4- لنز فاصله کانونی متغیر 5 – لنزهای موتوردار.
دوربینهای با برد IR:
میتوان به آنها دوربینهای دید در شب هم گفت. این دوربینها در شب هم کار تصویربرداری را انجام میدهند.
اکثر دوربینهای کنونی و با کیفیت این قابلیت را دارا هستند. بعد از تاریک شدن هوا با کمک LED ها سعی میکند تا هوا را روشن کند، تا تصاویر با کیفیتتری را ذخیره کند.
بخشهای الکترونیکی دوربین:
فیشها و برد تغذیه و تصویر دوربین – سنسور دوربین مدار بسته – برد اصلی دوربین – کانکتور دوربین میباشد.
دستگاه و ضبط کننده دیجیتال:
برای ذخیره کردن اطلاعات بیشترین کاربرد را دارد. کاربرد آن تبدیل امواج آنالوگی به دیجیتالی و ذخیره آن بر روی هارد دیسک میباشد.
دستگاه ضبط کننده باید کیفیت خوبی داشته باشد. یعنی متناسب با کیفیت و رزولوشن تصاویر خروجی از دوربین مدار بسته باشد. حداقل رزولوشن بهتری داشته باشد.
صفحهنمایش دوربین و یا مانیتور:
وظیفهای جز نمایش دادن چیزی که اتفاق میافتد و یا اتفاق افتاده را ندارد. بهتر است از مانیتور و تلویزیونی استفاده کنید که حداقل کیفیت خوبی برای پخش تصاویر داشته باشد.
به این صورت نباشد که یک دوربین خوب با تجهیزات خوب در کنار یک تلویزیون قدیمی باشد.
قیمت دوربین مدار بسته چگونه ارزیابی میشود؟
برای تشخیص و برتری یک دوربین به دوربین دیگر، و بررسی قیمت دوربینهای مدار بسته عواملی مانند:
• بدنه دوربین
• جنس و ساخت دوربین
• نوع و سایز دوربین
• مدل پردازشگر و سیستم دوربین مدار بسته
• لنزهای دوربین
• آنالوگ و یا دیجیتالی بودن دوربین مدار بسته
• کیفیت و وضوح تصاویر (مهمترین)
• سنسور مخصوص تصویربرداری
• رزولوشن و کیفیت تصاویر دوربین
• قابلیت دید در شب دوربین مدار بسته
• قابلیت IR (مادونقرمز) برای دید در شب دوربین
• بررسی استانداردهای IP و IK را در کنار هم قرار داد.
در قیمت دوربین مدار بسته ارزان و گران تأثیر اصلی را خواهد داشت.
انواع دوربینهای مدار بسته | دستهبندی اصلی
اگر از افراد حرفهای بپرسید که انواع دوربین مدار بسته کدام هستند؟ به شما خواهند گفت که اصولاً دوربینهای مدار بسته به 2 دسته اصلی تقسیم میشوند.
1- دوربینهای آنالوگ
2- دوربینهای دیجیتال
اما اگر از شخصی که تجربه زیادی ندارد بپرسید انواع دوربین مدار بسته چیست؟ به شما خواهد گفت که مدلهای زیادی وجود دارد.
به شما خواهد گفت که چه وضوح تصویری را میخواهید؟ بدنه آن چگونه باشد؟ چه بازه قیمتی را میخواهید؟ و مواردی از این دست…!!
درست هست که موارد بالا واقعاً تأثیر گذار هستند. اما واقعاً در ابتدا شما دوربین آنالوگ میخواهید یا دیجیتال؟ البته شاید ندانید که تفاوت این 2 مورد در چیست؟
شاید فقط از اسم این دو مورد، کمی متوجه تفاوت آنها شده باشید. اما بگذارید برای شما واضحتر توضیح بدهم.
اما چند نوع دوربین مدار بسته داریم؟
در این قسمت خیلی ریز وارد جزییات میشویم و به انواع دوربینهای مدار بسته خواهیم پرداخت.
• دوربینهای دام یا DOME
• دوربینهای مخفی و مینیاتوری
• دوربینهای صنعتی یا C-MONT یا باکس BOX
• دوربین مدار بسته بیسیم یا وایرلس
• دوربینهای فروسرخ مخصوص شب
• دوربینهای با کیفیت HD
• دوربین مدار بسته انالوگ
• دوربین مدار بسته دیجیتالی یا شبکهای و یا IP
• دوربینهای اسپید دام (چرخشی) یا SPEED DOME
• دوربینهای بولت یا BULLET
• دوربینهای حرارتی یا THERMAL
• دوربین مدار بسته AHD
1- دوربین مدار بسته آنالوگ:
با توجه به استفاده زیاد از دوربینهای مدار بسته آنالوگ، در ایران پیشنهاد میکنیم که از این دوربینها برای منازل و آپارتمانها و فروشگاههای خود استفاده کنید.
اما اگر به فکر کمی لوکس بودن ماجرا دارید قضیه فرق میکند. با توجه به استفاده از امواج آنالوگ کیفیت تصاویر این نوع دوربینها کمی با نویز همراه هست.
زیرا امواج آنالوگ همیشه همراه خود کمی نویز دارند.
صدا و تصاویر در دوربینهای آنالوگ بهصورت کابل انتقال مییابد. البته که قسمتی از کابلها برای جلوگیری از نویز طراحی شدهاند.
اما در هر صورت در اکثر این مدل دوربینها نویز وجود دارد. مهمترین فشار و خرابی این نوع دوربینها هم مربوط به نوسانات برق میباشد.
اما امروزه این نوع دوربینها هم میتوانند به خوبی کار کنند.
دوربینهای مدار بسته برای ضبط تصاویر میتوانند به دستگاههای دیجیتال ضبط تصویر یا DVR متصل شوند.
اکثر انتقال تصاویر در دوربینهای آنالوگ از طریق کابل کواکسیال RG59 انجام میشود.
ساختار تشکیلدهنده دوربینهای مدار بسته آنالوگ:
• بدنه دوربین مدار بسته
• نوع لنز دوربین مدار بسته
• برد دوربین برای تحلیل و تولید تصاویر
• کابلی که وظیفه انتقال تصویر را بر عهده دارد.
ویژگیهای دوربین مدار بسته آنالوگ چیست؟
• استفاده از کابل کواکسیال در بستر کابلینگ
• قیمت پایینتر از دوربینهای دیجیتال
• فراوانی قطعات آن در صورت نیاز به تعمیر
• ساده بودن نحوه نصب دوربین آنالوگ
• بهمراتب کیفیت پایینتر آن نسبت به دیجیتال
• نویز پذیری بر عکس دوربینهای مداربسته دیجیتال
• امنیت پایینتر به دلیل کابلی بودن و رصد کردن تصویر
• هزینه بیشتر نصب مخصوصاً در سیمکشی دوربین آنالوگ
• قابلیت ضبط تصویر با کمک دستگاه دیجیتال DVR (امکان کنترل و ارتباط دیجیتال با کمک شبکه)
• تأثیر گذاری مستقیم کابلها و تجهیزات در کیفیت و نوع تصاویر ضبطشده در دوربین آنالوگ
اما این را هم باید بگویم که تا به الآن استفاده از این نوع دوربینها هنوز در ایران بسیار پرطرفدار هست. اکثراً از این دوربینها برای نصب در مکانها استفاده میکنند.
پیشنهاد میکنم در هر صورت برای نصب دوربین مدار بسته از کسی کمک بگیرید که واقعاً حرفهای باشد و بتواند به خوبی تمامی مراحل را کاملاً اصولی برای شما انجام دهد.
همچنین حداقل یک ضمانت درستوحسابی هم برای نصب دوربین مداربسته به شما بدهد.
اما دوربینهای آی پی و تحت شبکه IP چیست؟
دوربینهای نسل جدید که از همان اول کار، از امواج دیجیتالی برای انتقال تصاویر استفاده میکنند.
این نوع دوربینها طبق یک الگوی خاصی (به وسیله شناسه شبکه آی پی)، به مراکز کنترل دوربینها اتصال مییابند.
با کمک امواج دیجیتال آنها بهراحتی بر بستر شبکه مرتبط و کنترل میشوند.
این نوع دوربینها تنها تفاوتشان با دوربینهای آنالوگ در بخش نوع پردازنده آنها هست.
این امواج بهصورت یک فرمت مانند: MJPEG – H.264 – MPEG4 به پکت هایی که از طریق شبکه تبدیلشده و قابلیت انتقال به سرور را دارند.
ویژگیهای خوب و بد دوربین مدار بسته دیجیتال چیست؟
• بالاترین کیفیت در دوربینهای مدار بسته
• استفاده از کابل شبکه TWISTED PAIR بسیار قدرتمند
• کمک گرفتن از دستگاههای ضبط تصویر NVR یا حتی نرمافزارهای مخصوص
• قیمت بهمراتب بالاتر از دوربین آنالوگ
• پیچیدگی نصب دوربین دیجیتال نسبت به آنالوگ
• نویز پذیری بسیار کمتر نسبت به دوربین آنالوگ
• بالا بودن بیشترین امنیت نسبت به دوربینهای آنالوگ
• ارسال همزمان صدا – برق و تصاویر در بستر تحت شبکه با کمک قابلیت POE
• محدودیت پهنای باند یکی از معایب دوربین مدار بسته دیجیتال میباشد
• امکان اتصال شبکه داخلی با شبکه اینترنت به خاطر نزدیکی با شبکه جهانی
• تنها استفاده از یک دستگاه برای ارتباط شبکهای و ذخیره دادهها
• استفاده از ضبط بر بستر شبکه بهجای ضبط دیجیتال (آنالوگ)
• انتقال با کمترین کابل و بالاترین کیفیت به مراکز نظارتی برای پروژههای بزرگ
• عدم استفاده از سیمها و کابلهای زیاد که هزینه نصب سیمکشی را پایین میآورد.
یکی از مزیتهای دوربینهای مدار بسته دیجیتالی امن بودن آن بر بستر شبکه میباشد.
برخلاف دوربینهای آنالوگ که نسبتاً بهراحتی میتوان از طریق امواج آنالوگ اطلاعات را دست یافت.
سیستمهای دیجیتالی به خاطر کدگذاریهای امن سرقت اطلاعات را بسیار سخت کرده است.
POE چیست؟
با کمک این تکنولوژی تحت شبکه میتوانید برق را به شبکه بفرستید، و سپس از کابل برق به صورت جداگانه فاکتور دریافت میکند.
این قابلیت باعث میشود که دوربینهای مدار بسته دیجیتالی تحت شبکه، بتوانند همزمان هم صدا، هم برق و هم تصاویر دوربینها را انتقال دهند.
پیشنهاد ما به شما: سعی کنید همیشه مبلغ هزینه خود برای استفاده از دوربین مدار بسته را در نظر بگیرید.
استفاده از دوربینهای آنالوگ و دیجیتال، باید با نوع کار شما همخوانی داشته باشد.
اینطور هم نیست که دوربینهای مدار بسته آنالوگ، کیفیت پایین داشته باشند.
اگر تجهیزات خوبی برای دوربین آنالوگ تدارک ببینید، میتوانید بهترین استفاده و کارایی را از آنها داشته باشید.
خب تا به اینجا درباره مهمترین نوع دوربینها صحبت کردیم. میدانم که کمی خسته شدید. اما مطمئنم که اطلاعات خوبی را کسب کردهاید.
شاید بعضی قسمتها از کلمات تخصصی استفاده کرده باشم. اما چارهای نبود. حالا به بخش دیگر خواهیم رفت و انواع دوربینهای مدار بسته را اشاره خواهم کرد.
دوربینهای مدار بسته بستگی به نوع سیگنال آنها به 3 دسته اصلی تقسیم میشوند، که 2 تای آنها را در قسمت بالا توضیح دادیم.
• دوربینهای مدار بسته آنالوگ (نسل اول دوربین مداربسته)
• دوربینهای 2 منظوره (دارای پرت خروجی شبکه)
• دوربینهای تحت شبکه دیجیتالی یا همان دوربینهای IP
دوربینهای مدار بسته 2 منظوره
2 دوربین دیجیتال و آنالوگ را تعریف کردیم. میماند دوربینهای 2 منظوره، که کمی نیاز به توضیح دادن دارد. اصولاً جز زیر دستهبندی دوربینهای آنالوگ هستند.
اما با اتصال یک پرت خروجی شبکه میتوان به 2 صورت آنالوگ و دیجیتال، البته با کیفیت یک دوربین آنالوگ از آنها استفاده کرد.
توصیه میشود فقط در مواقعی که قصد دارید چند دوربین آنالوگ به صورت مستقیم به شبکه اتصال داشته باشد، استفاده کنید.
دوربین های مدار بسته از لحاظ محل استفاده به 2 دسته: 1- برای محیطهای داخلی که دارای سقف هستند. 2- برای محیطهای خارجی و بیرونی که بدون سقف هستند، تقسیم میشوند.
همچنین از نظر سنسورها در دوربینهای مدار بسته، به 2 دسته اصلی: 1- سنسور CCD 2- سنسور CMOS تقسیم بندی میشوند.
خب حالا به توضیحات کوتاه هر کدام از این نوع دوربینها که در بخش بالاتر لیستت کردهایم میرسیم.
دوربینهای دام یا DOME
یکی از دوربینهای مدار بسته که زیاد مورد استفاده قرار میگیرد، دوربین مدار بسته دام هست.
نوع بدنه این دوربین که به شکل نیم دایره می باشد، به طوری طراحی گردیده که زاویه دید دوربین را مخفی میکند.
این ویژگی باعث میشود که افراد نتوانند تشخیص دهند، که دوربین چه زاویهای را تحت نظر دارد.
سعی شده تا جایی که میشود با کمک بدنه آن، به نوعی دوربین را مخفی نشان دهند. اما مسلماً برای دوربینهای مخفی از آن استفاده نمیشود.
دوربینهای مخفی و مینیاتوری
یکی از دوربینهای بسیار ریز میباشد. در طراحی آن سعی شده به شکلی الگوبرداری شود، که بتوان به صورت مخفی و بدون جلب نظر فیلم و تصویر بگیرد.
با داشتن این ویژگی میتوانید در هر جایی که نیاز دارید، آنها را جاسازی کنید. انواع مختلفی از دوربینهای مخفی وجود دارد.
گرچه این نوع دوربین مداربسته ویژگی های بسیار زیادی دارد، که در مطلب ” ویژگی دوربین مداربسته مخفی ” به صورت کامل در مورد انواع مزایا آن صحبت کردیم.
و میتواند در هر جایی که حتی فکرش را هم نمیکنید، آنها را استفاده کنید.
دوربینهای صنعتی یا دوربینهای C-MONT و BOX
اکثراً این دوربینها را در فیلمها و در فضاهای باز دیدهاید. شاید تعجب کنید که پس چرا به آنها میگویند صنعتی؟ در واقع این لقبی هست که به این نوع دوربینها میدهند.
قابلیتی که این دوربینهای مدار بسته صنعتی دارند این هست که میتوان بر روی آنها لنز نصب کرد.
زیرا اکثر دوربینهای مداربسته قابلیت نصب لنز را ندارند. این دوربینها به 2 شکل با قاب و بدون قاب مورد استفاده قرار میگیرد.
دوربینهای C-MONT قابلیت تصویربرداری از مسافتهای بیشتر از 13 تا 14 متر را نشان میدهد.
دوربین های BOX هم دوربینهایی با بدنه پلاستیکی و مستطیلی که لنز آنها به صورت جدا متصل میشود.
این دوربینها هم برای فضاهای داخل و هم برای فضاهای خارج و سرباز استفاده میشوند.
دوربین مدار بسته بیسیم یا وایرلس
مهمترین ویژگی دوربینهای مداربسته بی سیم قابلیت انعطافپذیری آنها میباشد.
البته این را هم باید بگویم که تمام دوربینهای مدار بسته بیسیم از تکنولوژی تحت شبکه استفاده نمیکنند.
دوربینهای فروسرخ مخصوص شب
استفاده از تکنولوژی فناوری مادونقرمز با قابلیت LED که برای فضاهای بیرونی و حدوداً تاریک کاربرد دارد.
دوربین مدار بسته دید در شب فروسرخ، میتواند تا فاصله 183 متری یک فرد را تشخیص دهد.
دوربینهای با کیفیت HD
پرکاربردترین نوع دوربین مدار بسته برای مکانهایی حساس، مانند: بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری دوربینهای مداربسته با قابلیت HD هستند.
قدرت بسیار بالا در نزدیک کردن تصاویر همراه با رزولوشن بالا و کیفیت تصاویر بالا، از مهمترین ویژگیهای دوربینهای مداربسته HD میباشد.
دوربینهای اسپید دام (چرخشی) یا SPEED DOME یا PTZ یا FAST DOME
این دوربینها قابلیت زوم کردن و چرخش به صورت دستوری و یا کاملاً اتوماتیک را در هر جایی که نیاز به نظارت بیشتر دارد را خواهند داشت.
این دوربینها با توجه به ویژگی خاصی که دارند، و همچنین دارا بودن یک موتور بر روی خود به نسبت قیمت بالاتری نیز دارند.
قابلیت برنامهریزی برای چرخش در مسیرهایی خاص از دیگر ویژگیهای دوربین مدار بسته PTZ یا چرخشی یا SPEED DOME میباشد.
دوربینهای مخصوص روز و شب
این دوربینها بر عکس دوربینهای مداربسته فروسرخ از مادونقرمز استفاده نمیکنند. ضمن اینکه از لحاظ کیفیت تصاویر به نسبت خیلی خوب عمل میکنند.
اصولاً اگر نصاب دوربین مدار بسته تشخیص دهد که دوربین مادونقرمز عملکرد خوبی نخواهد داشت, سعی میکنند که از دوربین مدار بسته روز و شب با کیفیت تصویر بهتر استفاده کنند.
ویژگی دیگر آن مقاومت در برابر نور خورشید و کارکرد 24 ساعته آنها هست.
دوربینهای بولت یا BULLET یا ضد آب
اصولاً با بدنهای استوانهای و مخروطی شکل طراحی میشوند. قابلیتهای مانند زوم کردن و چرخش در این دوربینها وجود ندارد. و بیشتر برای فاصلههای زیاد کاربرد بهتری دارند.
قابلیت نصب در فضای باز و بسته و تصویربرداری در فضاهای تاریک شب هم از ویژگیهای این دوربینهاست.
دوربینهای بولت BULLET با کمک پوشش بدنه ضد آب، میتواند از نفوذ آب و خراب شدن آنها در صورت استفاده در فضای باز جلوگیری کند.
دوربینهای حرارتی یا THERMAL
یکی از دوربینهای خاص که تصاویر ضبطشده را به صورت گرمایی و حرارتی انتقال میدهد، دوربین مدار بسته THERMAL هست.
دوربینهای مدار بسته AHD
یک قدم فراتر از دوربینهای آنالوگ قدیمی و با وضوح تصاویر با کیفیتتر و نویز بسیار کمتر که با کمک کابلهای BNC کار انتقال تصاویر انجام میشود.
با سرعت بالا در دریافت تصاویر بر عکس دوربینهای آنالوگ قدیمی که تصاویر را کندتر دریافت میکردند. اصولاً با وضوح تصاویر 720px و 1080px تولید میشوند.
نتیجه
در این مطلب درباره: انواع دوربین مدار بسته – تاریخچه دوربینها – 2 دستهبندی اصلی انواع دوربین مداربسته – ویژگیهای دوربینهای آنالوگ و دیجیتال – انواع دوربینهای مداربسته – کدام انتخاب برای شما بهتر است؟ و موارد بسیار زیاد صحبت کردیم.
فکر کنم هر کسی با خواندن این مقاله جامع و کامل نه تنها میداند دوربین مدار بسته چیست و چه مدلهایی دارد؟
بلکه حتی میتواند یک مشاوره خوبی هم به کسانی که قصد استفاده از دوربینهای مداربسته دارند هم بدهد.
همیشه سعی کنید قبل از خرید دوربینهای مدار بسته از نوع کارکرد آنها و اینکه کدام نوع از دوربینها بیشتر برای شما کارایی دارد اطلاعات خوبی کسب کنید.
ما در این مقاله به شما گفتیم که بهترین دوربین مدار بسته چیست؟ کدام را بخرید؟ کدامیک نیاز شما را برآورده میکند؟
اما سؤالی مطمئناً در ذهن شما خواهد بود. اینکه با این همه توصیف هنوز هم در خرید یک دوربین مدار بسته باکیفیت اما با هزینه کم شک دارید.
پیشنهادی که من دارم این هست که همیشه از یک کارشناسی که سالهای سال در نصب دوربین دوربین مدار بسته تجربه دارد کمک بگیرید. مشاوره گرفتن رایگان که ضرری ندارد. هزینهای هم انجام نمیدید.