تاریخچه برند MSI
در بازار بیرحم کامپیوترها، مانند دیگر بازارهای مرتبط با دنیای سختافزار جای هیچ لغزشی نیست و تبدیلشدن به برندی جهانی نیز یکشبه اتفاق نخواهد افتاد؛ اما MSI با تکیه به دانش سختافزاری خود در طول مدت نسبتاً کوتاهی رشد چشمگیری تجربه کرد و به یکی از بازیگران بزرگ دنیای سختافزار کامپیوتر و لپتاپهای گیمینگ تبدیل شد.
تایوانیها بهسادگی این مسیر را طی نکردند و با عبور از مشکلات بسیار زیاد به چنین جایگاهی دست پیدا کردند؛ جایگاهی که با گذر زمان و کسب تجربههای بیشتر به استحکام آن افزوده میشود.
-
مقدمه
-
شروع فعالیت
-
ورود به دنیای گیمینگ
-
برند FUNTORO
-
دستاوردها
مقدمه
از شروع فعالیت MSI در دههی ۱۹۸۰ نزدیک به ۳۰ سال میگذرد. این شرکت فعالیتش را از شهر «نیو تایپه» تایوان آغاز کرد و حالا دامنهی فعالیت آن به بیش از ۱۲۰ کشور در جهان میرسد.
در MSI مانند بسیاری از شرکتهای مطرح دنیای فناوری و سختافزار از یک یا دو بنیانگذار خبری نیست و ۵ نفر با نامهای ژوزف هِسو (Joseph Hsu)، جینز هوآنگ (Jeans Huang)، فرانک لین (Frank Lin)، کِنی یو (Kenny Yu) و هِنری لو (Henry Lu) تصمیم گرفتند آن را تأسیس کنند.
در ابتدا فعالیتهای MSI به تولید مادربورد محدود میشد؛ اما با گذشت زمان و درک بهتر نیاز بازار، دستهبندیهای دیگری نیز همچون کیس اسمبلشده و کارت گرافیک و حتی روتر به آن افزوده شد. با افزایش ظرفیت تولید و افزودهشدن دستهبندیهای جدید، MSI چند کارخانه دیگر در کشور تایوان و چین تأسیس کرد که همین امر به روند گسترش این شرکت سرعت داد.
اماسآی در دنیای بازیهای ویدئویی و تورنومنتهای گیمینگ نیز شهرت زیادی برای خود دستوپا کرده است که این شهرت را باید مدیون پشتیبانی از تیمهای مطرح گیمینگ و میزبانی مسابقات MSI Gaming Arena با جایزههای چندصدهزاردلاری باشد.
شروع فعالیت
شروع فعالیت برند MSI یا بهتر بگوییم Micro-Star International به سال ۱۹۸۶ بازمیگردد؛ زمانیکه ۵ تن از صاحبان کسبوکار، یعنی Hsu Xiang ،Huang Jinqing ،Lin Wentong ،Yu Xian'nengyu و Lu Qilong پس از خروج از شرکت سونی، تصمیم گرفتند MSI را در شهر تایپهی تایوان پایهگذاری کنند.
احتمالاً با خواندن نام مؤسسان شرکت و ۵ نام قبلی که در ابتدای مقاله آمد، کمی دچار سردرگمی شدهاید. درحقیقت، توضیح نام اصلی مؤسسان برای ما نیز کمی سخت است؛ ازاینرو، بهترین روش ارائه در قالب جدول خواهد بود:
نام اصلی |
نام کامل |
نام شناخته شده |
---|---|---|
Hsu Hsiang |
Hsu Hsiang "Joseph" |
Joseph Hsu |
Huang Jinqing |
Huang Jinqing "Jeans" |
Jeans Huang |
Lin Wentong |
Lin Wentong "Frank" |
Frank Lin |
Yu Xian'nengyu |
Yu Xian'nengyu "Kenny" |
Kenny Yu |
Lu Qilong |
Lu Qilong "Henry" |
Henry Lu |
اولین محصولات کارخانه MSI مادربوردها و کارتهای گرافیک بودند که در ابتدای عرضه، تنها به تایوان محدود میشدند. سپس با تأسیس دو کارخانه تولیدی جدید در چین و تایوان، ظرفیت تولید خود را افزایش دادند.
عرضهی عمومی سهام MSI در بورس تایپه در سال ۱۹۹۸، کمک شایانی به رشد هرچهبیشتر این برند کرد؛ بهطوریکه دو سال بعد، یعنی در سال ۲۰۰۰، سومین کارخانهی خود در شهر ژون را تأسیس کرد. ناگفته نماند که اماسآی در همان سال MSI Computer شنژن را نیز بنیان نهاد. شعبهی کونشان MSI Electronics هم در سال ۲۰۰۱ و مرکز لجستیک اروپا در سال ۲۰۰۲ در هلند تأسیس شد.
ورود به دنیای گیمینگ
فعالیتهای برند MSI فقط به تولید قطعات سختافزاری محدود نمیشود و این شرکت ید طولایی در پشتیبانی از گیمرها دارد و حتی با میزبانی مسابقات مختلف با جوایز چنددههزاردلاری اسمورسمی در این عرصه برای خود دستوپا کرده است.
تایوانیها روند همکاری با تیمهای eSports را از سال ۲۰۰۸ آغاز کرد. از شاخصترین این تیمها میتوان به METHOD ،PENTA Sports ،Energy eSports ،HWA Gaming ،yoe Flash Wolves، NXA-Ladies و Saigon Fantastic Five اشاره کرد.
MSI از سال ۲۰۱۰ برگزاری مسابقات Master Gaming Arena را شروع کرد که مجموع جوایز آن در سال نخست به ۲۰۰ هزار دلار میرسید! روند برگزاری MGA طی شیوع ویروس Covid-19 بهمدت دو سال متوقف شد؛ اما از سال ۲۰۲۲ مجددا اًزسر گرفته شد.
علاوهبراین، این شرکت با برنامهی اسپانسرینگ Join the Dragon در سال ۲۰۱۷ از افراد مستعد در بازیهای eSports پشتیبانی مالی کرد و در سال ۲۰۱۸ نیز به شریک رسمی ESL One Cologne، یکی از رویدادهای بزرگ Counter-Strike: Global Offensive، تبدیل شد.
همکاریهای MSI با دیگر شرکتها شامل فهرستی بلندبالا میشود؛ اما از مهمترینِ آنها میتوان به همکاری با کولرمستر، کورسیر، جیاسکیل و استیلسریز برای پشتیبانی از Mystic Light Sync (اکوسیستم RGB شرکت MSI) و همکاری با یوبیسافت برای پشتیبانی بازیهای Assassin's Creed Odyssey و Tom Clancy's The Division 2 از پلتفرم Ambient Link اشاره کرد.
نقطهی عطف دستاوردهای MSI در سال ۲۰۰۷ رخ داد. در این سال، تایوانیها اولین لپتاپ اورکلاکشدنی موسوم به GX600 را عرضه کردند؛ اما همانطورکه حدس میزنید، تایوانیها روند پیشرفتشان را متوقف نکردند و در سال ۲۰۱۳ با عرضهی باریکترین لپتاپ گیمینگ ۱۷ اینچی جهان با نام GS70، مجدداً خود را در مرکز توجهات قرار دادند. GS70 تنها ۲٫۱۸ سانتیمتر ضخامت داشت که برای سال ۲۰۱۳ ضخامتی خیرهکننده بهشمار میرفت. با عرضهی لپتاپهای گیمینگ متعدد، MSI در سال ۲۰۱۵ جایگاهش را بهعنوان بزرگترین تولیدکننده لپتاپهای گیمینگ با کسب سهم ۱۹ درصدی از بازار تثبیت کرد.
برند FUNTORO
برند زیرمجموعهی MSI با نام FUNTORO درزمینهی تولید راهکارهای سرگرمی و اطلاعاتی برای اتوبوسها و قطارها و کامیونها فعالیت و با شرکتهای مطرحی چون مرسدس بنز و MAN و اسکانیا همکاری میکند.
از محصولات شرکت FUNTORO میتوان به تصفیهی هوای اتوبوسها و وسایل نقلیهی عمومی و پنلهای مولتیمدیا برای صندلی اتوبوسهای شهری و بینشهری و نمایشگرهای اطلاعاتی داخل وسایل نقلیهی عمومی و داشبورد رانندهها اشاره کرد.
دستاوردها
شرکت MSI در طول فعالیتش جوایز و دستاوردهای زیادی کسب کرده است که دراینمیان میتوان به اینها اشاره کرد: ورود به ۲۰ برند برتر جهانی تایوان در سال ۲۰۰۸، قرارگیری بهعنوان ۱۰۰ برند برتر تایوان در سال ۲۰۱۱، مقام چهارم بهترین برند دنیای لپتاپ در سال ۲۰۱۵ از دیدگاه مجلهی Laptop و کسب مقام بزرگترین تأمینکنندهی لپتاپهای گیمینگ در جهان در سال ۲۰۱۶.
اوایل سال ۲۰۲۲، سه محصول لپتاپ گیمینگ Stealth GS77 و مادربوردهای MEG Z690 GODLIKE و MPG Z690 FORCE WIFI در مسابقه طراحی iF AWARDS جایزهی بهترین کیفیت طراحی را دریافت کردند. در رویداد کامپیوتکس سال ۲۰۲۲ نیز، لپتاپ Titan GT77 درکنار کارت گرافیک GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X 24G و مانیتور Modern MD272 جایزهی Best Choice را دریافت کردند.
اخیراً در رویداد CES 2023 هم، هفت محصول MSI شامل سه مانیتور، یک کیس گیمینگ، کارت گرافیک، مادربورد و پاور جایزهی بهترین نوآوری را دریافت کردند. ناگفته نماند در رویداد European Hardware Awards 2022، تایوانیها جایزهی بهترین مادربورد micro ATX را برای مدل MAG B660M Mortar WiFi DDR4 و بهترین کارت گرافیک AMD را برای مدل Radeon RT 6900 XT Gaming X Trio 16G دریافت کردند.
حالا در سال ۲۰۲۳ دامنهی فعالیتهای MSI به ۱۲۰ کشور شامل کشورهای خاورمیانه، آفریقا، اقیانوسیه، اروپا و صدالبته قارهی آمریکا گسترش یافته است و با درآمدی ۲۰۰ میلیارد دلاری، رهبری تیمی سههزارنفری را بهعهده دارد.
سبد محصولات تایوانیها از زمان تأسیس دستخوش تغییرات بسیاری شده است و در سال ۲۰۲۳، بیش از ۹ دسته از لپتاپ گرفته تا کیسهای دسکتاپ اسمبلشده، کامپیوترهای آلاینوان، مانیتور، کارت گرافیک و... را شامل میشود.
دریافت بیش از ۱۷,۸۰۰ جایزهی بینالمللی ازجمله جوایز معتبری همچون iF و reddot و PCMAG تایوانیها را در زمرهی بهترین شرکتهای تولیدکنندهی لپتاپ و سختافزار کامپیوتر معرفی میکند؛ مدلهایی که با طراحیهای رادیکال خود بهراحتی در ویترین فروشگاهها خود را از دیگر برندها متمایز میکنند.